Over ons

Team

Een uiteenlopend team van bierliefhebbers staat dagelijks klaar om de handen uit de mouwen te steken bij Brouwerij Dampegheest, allemaal mensen met een technische achtergrond waarmee wij veel zaken in eigen huis regelen. Al dan niet onder het genot van een biertje borrelen allerlei ideeën op, die we vaak direct oppakken. Dan wordt er gebouwd, gelast of geprogrammeerd en bij het eerstvolgende brouwsel zien we de resultaten terug in ons laboratorium en beoordelen wij het verschil met ons proefpanel. Wij geloven dan ook dat de mooiste bieren worden gebrouwen als de passies voor bier én techniek samenkomen.

- Geniet -

Voortdurend zoeken wij naar optimalisaties in het brouwproces en de receptuur. Geniet daarom regelmatig van onze bieren; die zijn steeds weer een stukje mooier, beter en lekkerder!

Kwaliteit

Brouwer Kees: "Begin 2020 hebben wij ons plan voor een dubbel zo grote brouwinstallatie verwezenlijkt, die is maar liefst 2000 liter groot geworden. Tegelijkertijd is er voor een nieuwe brouwstrategie gekozen, van brouwen op basis van jaren lange ervaring met de oude installatie zijn wij overgestapt naar brouwen met uitgebreide procescontrole. Hiervoor is mijn zoon Perry mee gaan brouwen, zijn ervaring in dataverwerking en informatieanalyse heeft geholpen bij het oprichten van een uitgebreid kwaliteitsprogramma waarin alle stappen in het brouwproces proces worden getoetst." Brouwer Perry: "Door het brouwproces nauwgezet te monitoren kunnen we indien nodig bijsturen en verfijnen. Dit zorgt voor een stabiele kwaliteit en geeft de mogelijkheid om de bieren tot in de details te verbeteren"

- Bier en techniek -

Wij geloven dat de mooiste bieren worden gebrouwen als de passies voor bier én techniek samenkomen.

Familiebrouwerij met vrijwilligers

Perry Koot: " De brouwerij is van mijn ouders Kees en Carla, een uit de hand gelopen hobby van mijn vader. Ook mijn broer Ruben en oom Rinus zijn regelmatig in de brouwerij te vinden. Daarnaast hebben we de onmisbare hulp van veel vrijwilligers die het prachtig vinden om hun eigen kennis en kunde in te zetten voor de brouwerij en de bieren. Samen laten wij de bierliefhebbers van Nederland genieten van onze skoftig lekkere speciaalbieren."

Perry Koot: brouwer, vertegenwoordiger en zoon van brouwer Kees.

- Zonder flauwekul -

Bij Dampegheest brouwen wij gebalanceerde speciaalbieren zonder flauwekul. Bieren waarin de basissmaken herkenbaar blijven en kwaliteit als normaal wordt beschouwd, zodat iedereen ervan kan genieten in gezellige cafés en restaurants of gewoon heerlijk thuis.

Bierenlijnen

Wij voeren drie bierlijnen:

 

  1. De Klassiekers zijn de vaste bieren van Dampegheest en deze bestaat uit zes 'heel jaar door bieren' en vier 'seizoensbieren'
  2. De Specials zijn bieren die we nog niet eerder hebben gebrouwen en waarschijnlijk nooit meer zullen brouwen. Eenmalige brouwsels met beperkte verkrijgbaarheid. Experimenten en verrassingen met uitgesproken smaken.
  3. De Huisbieren zijn exclusief gebrouwen bieren voor een café of restaurant.

Nieuwsbrief

Socials

Gadverdamme wat lekker..!

 

© Copyright 2021 Brouwerij Dampegheest

Deze website is net als onze bieren en brouwerij, zelf gemaakt :-)

Gadverdamme wat lekker..!

Inhoud website

Gadverdamme wat lekker..!