ALKMAARS BLONDJE

BLOND WEIBIER 7%

IN ALKMAAR BEGINT DE VICTORIE

Deze mooie Alkmaarse blondine is een herinnering aan het Alkmaars Ontzet, het begin van het eind van de Tachtigjarige Oorlog. Het Spaanse leger moest de belegering van Alkmaar opgeven, nadat Willem van Oranje opdracht had gegeven de dijken rond Alkmaar door te steken. Een beleg waarvoor o.a. het dorp Limmen volgens de tactiek van de verschroeide aarde is opgegeven aan de Spanjaarden. Alles van economische waarde werd er vernietigd. Een herinnering aan dit keerpunt in de geschiedenis met in Limmen gebrouwen weibier, speciaal voor kaasstad Alkmaar en omgeving.

SMAAKBELEVING

Dit goudgele voor Alkmaar en ´weide´ omgeving gebrouwen bier heeft een aroma van lichtkruidige bloemen in een zoete fruitmand. De wei maakt het bier fluweelzacht, waardoor het over je tong glijdt als een sappige abrikoos. De zoetheid van de lactose en het lage koolzuurgehalte geven je een vol en rond mondgevoel van vloeibaar fruit dat lang heeft gerijpt. Door deze smaakbeleving wil je eigenlijk niet slikken, maar gelukkig is je glas nog niet leeg…

WEIBIER

Alkmaars Blondje is een weibier. Hiervoor voegen wij verse wei (bijproduct bij het maken van kaas) toe aan het brouwwater. Dit geeft het bier meer body en iets romige structuur. Hierdoor combineert dit bier goed met een lekker stuk kaas.


Alkmaars Blondje is het hele jaar door verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl en op 20 literfusten.


DETAILS

Alkmaars Blondje
Type: blond weibier
Gisting: bovengistend
Mouten: pils, pale, wheat, oat
Hoppen: brewers gold, hallertau mittelfrüh
Alcohol: 7,5%
Kleur: 22 EBC (goud)
Bitterheid: 26 EBU (licht bitter)
Stamwortgehalte: 16° Plato
Schenktempratuur: 6 - 8 °C
Gebrouwen sinds: 2015

ONDERSCHEIDING