ANTJE

BLOND 6%

BOKKEWIJFFIE

Antje van Gerrebrandje woonde eind 19e eeuw in Limmen. Als weduwe op leeftijd verdiende zij de kost met haar bronstige bok. In die tijd werden veel geiten gehouden. Als er jonge geitjes moesten komen, ging je met je geit naar Antje. Voor een paar centen deed de bok dan zijn werk. Hierdoor stond Antje bekend als ‘t bokkenwijfie van Limmen. Het eerste bier van Dampegheest heette voluit Antje van Gerrebrandje; nu is ze met drooghoppen verjongd en heet Antje.

SMAAKBELEVING

De nazaat van Antje van Gerrebrandje heeft een zachtgele kleur en een spierwitte schuimkraag. De fruitigheid in het aroma die mede het gevolg is van het drooghoppen, zet door in de smaak en is zeer aangenaam. Geel fruit als grapefruit en ananas brengen een zoete beleving in je mond en bitter op je tong. Door de aantrekkelijke zoet-bitterbalans is Antje een vriendin van iedereen!


Antje is het hele jaar door verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl en op 20 literfusten.


DETAILS

Antje Prijs
Type: blond bier
Gisting: bovengistend
Mouten: pils, pale, wheat, oat
Hoppen: northern brewer, spalt select, saaz, ahtanum
Alcohol: 6%
Kleur: 20 EBC (goud)
Bitterheid: 36 EBU (bitter)
Stamwortgehalte 15° Plato
Schenktempratuur: 5 - 8 °C
Gebrouwen sinds: 2009, verjongd in 2017

NAAMGEVING

Het verhaal over ’t bokkenwijfie van Limmen hebben brouwers Kees en Rinus Koot van hun ouders meegekregen. Het heeft hen geïnspireerd het allereerste bier van Dampegheest naar Antje van Gerrebrandje te vernoemen.