OIKENBOCK

HERFSTBOCK 6,5%

YESS, HERFST!

Geniet met volle teugen van buiten, voel de regen en de wind, aanschouw de verkleuring van de bladeren en raap eikels en kastanjes. Binnen, lekker warm en droog, geniet je van Oikenbock, met eikenhout gerijpt bockbier van Dampegheest. Proef de Hollandse herfst!

SMAAKBELEVING

Het najaarsbier van brouwerij Dampegheest is helderrood gekleurd met een lichtkoperbruine tint. Het heeft een lichtzoete geur die doet denken aan rood fruit, een zachtbittere geur van amandelen en op de achtergrond iets van eikenhout. In de smaak zoekt het meer de fruitige kant op van bockbier, met name kersen. De zoetheid wint het voorzichtig van de bitterheid, en ondersteunt  tevens het zachte mondgevoel. De amandelen komen bescheiden terug en geven wat tegenwicht, waardoor het bier mooi in balans is. In de afdronk vloeit de smaak uit, waarbij een aangename lichtwrange toon komt opzetten.


Oikenbock is verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl en 20 literfusten en wordt vanaf 15 september geleverd zolang de voorraad strekt.


DETAILS

Oikenbock
Type: herfstbock
Gisting: bovengistend
Mouten: munich, pale, aroma, cara, melanoiden, weat
Hoppen: northernbrewer, spalt select, perle, saaz
Alcohol: 6,5%
Kleur: 150 EBC (donkerrood/zwart)
Bitterheid: 30 EBU (licht bitter)
Stamwortgehalte: 16° Plato
Schenktemperatuur: 6 - 8 °C
Gebrouwen sinds: 2017

NAAMGEVING

Zoals bij meerdere bieren uit de Dampegheest-familie is de naam Oikenbock uit het Westfriese dialect afgeleid. Oiken staat voor eiken en verwijst naar de eikenhouten lagering van dit bier.

ONDERSCHEIDING

Een van de zes lekkerste bockbieren van Nederland in 2018 bij Lekkerstebockbier.nl