UT 1E KIEFT-AI

LENTEBOCK 7%

ZOEK ZOEK!

Wanneer het eerste kievitsei is gevonden, weet je het zeker: de lente staat voor de deur! Het zoeken en rapen van kievitseieren is een eeuwenoude Nederlandse traditie, waarbij het ieder jaar gaat om de eerste vondst. Vroeger werd het eerste kievitsei aangeboden aan de koningin, maar nu het rapen van kievitseieren is verboden, presenteert Dampegheest ieder jaar met trots Ut 1e Kieft-ai aan de bierliefhebbers van Nederland. Zodat jij proeft: het is weer lente!

SMAAKBELEVING

Het amberkleurige Ut 1e Kieft-ai heeft een stevige schuimkraag waaruit de zacht zoete geur van bruine suikerkaramelbiscuit en gedroogd fruit opstijgt. In de volle smaak proef je de componenten in het aroma terug, waarbij het zoetige, licht bittere bier wat kruidigheid meekrijgt en een friszurige tinteling op je tong achterlaat. De smaak blijft lekker lang in je mond achter en nog voor de prikkeling vervaagt, verlang je al naar de volgende slok!


Ut 1e Kieft-ai wordt afgevuld in flessen van 33cl en 75cl en 20 liter fusten en is verkrijgbaar vanaf 1 maart geleverd zolang de voorraad strekt.


DETAILS

Ut 1e Kieft-ai
Type: lentebock
Gisting: bovengistend
Mouten: pils, munich, aroma 100 en tarwe
Hoppen: saaz, brewers gold
Alcohol: 7%
Kleur: 54 EBC (koper/bruin)
Bitterheid: 23 EBU (licht bitter)
Stamwortgehalte: 17° Plato
Schenktemperatuur: 6 - 10 °C
Gebrouwen sinds: 2012

ONDERSCHEIDING

Ut 1e Kieft-ai kreeg het Certificate of Excellence op de Dutch Beer Challenge 2018