TEAM DAMPEGHEEST
Streven naar beter bier, elke dag weer
Het team van familiebrouwerij Dampegheest bestaat uit medewerkers en vrijwilligers uit Limmen en omgeving. Velen hebben een technische achtergrond, die ze graag inzetten voor de brouwerij. Onder het genot van een biertje ontstaan vaak nieuwe ideeën, die we direct uitvoeren. Er wordt gebouwd, gelast of geprogrammeerd, en bij het volgende brouwsel zien we de resultaten terug in ons laboratorium en beoordelen we samen met ons proefpanel het verschil. Zo blijven we streven naar nog beter bier.
"De mooiste bieren worden gebrouwen als de passies voor bier en techniek samenkomen."
Medewerkers
Perry Koot
Brouwer en vertegenwoordiger
Zoon Perry dacht aanvankelijk dat brouwen niets voor hem was, maar zijn achtergrond in het verzamelen, presenteren en analyseren van data bleek op brouwdag juist perfect van pas te komen. Inmiddels is Perry niet alleen vertegenwoordiger, maar ook brouwer en verantwoordelijk voor de kwaliteit van het bier.
Zijn favoriete bier? De Dampegheest Weizen.
Kees Koot
Brouwer en eigenaar
Vader Kees is de oprichter van Brouwerij Dampegheest, bedenker van vele bieren en de drijvende kracht achter de ontelbare projecten die binnen de brouwerij worden uitgevoerd. Kees heeft altijd een plan.
Zijn favoriete bier? Dat verschilt per week, afhankelijk van welk bier er als laatst is gebrouwen... Maar Alkmaars Blondje is altijd een goede keuze!
Carla Koot
Administratief medewerker en eigenaar
Moeder Carla is onmisbaar voor de inkoop, planning en facturatie. Daarnaast steekt ze regelmatig de handen uit de mouwen in de brouwerij. Ze runt Proeflokaal Dampegheest en staat vaak samen met Kees op festivals met ons Bierbakkie.
Haar favoriete bier? De Tarwe Tripel.